ﺳﻪشنبه 29 اسفند 1402
EN

نقل وانتقال فیش حج تمتع

Text/HTML

 

آشنایی با نحوه‌ی نقل و انتقال قبوض ودیعه‌گذاری حج تمتع

درشرایطی که با توجه به ازدحام افراد در صف اعزام به حج تمتع امکان نام‌نویسی مجدد وجود ندارد و ازسوی دیگر اینکه عدم آگاهی لازم ودیعه‌گذاران حج تمتع و نیز آنهایی که قصد تهیه اینگونه قبوض را دارند از شرایط نقل و انتقال، همواره موجب سوء‌استفاده سودجویان از احساسات مذهبی مردم برای کسب منافع شده است، لذا سازمان حج و زیارت چکیده‌ای از ضوابط و دستورالعمل جاری نقل و انتقال قبوض حج تمتع را که به کارگزاران زیارتی نیز ابلاغ شده است، با ذکر جزئیاتی از روند آن به شرح ذیل اعلام می‌دارد:

1-    کلیه دارندگان قبوض ودیعه‌گذاری حج تمتع که قصد واگذاری دارند می بایستی صرفا  با مراجعه به سامانه tasharof.haj.ir نسبت به درج درخواست خود و طی نمودن مراحل مربوطه اقدام نمایند.

2-    کلیه افرادی که قصد تهیه قبض ودیعه‌گذاری حج تمتع دارند نیز می بایستی با مراجعه به سامانه tasharof.haj.ir نسبت به درج درخواست  خود و طی نمودن مراحل مربوطه اقدام نمایند.

3-    تمام قبوض حج تمتع برای یک یکبار قابل انتقال میباشد .

4-     واگذاری ویا  تهیه قبض صرفا می بایستی در سطح شهر/ استان محل سکونت فرد صورت پذیرد لذا انتقال و یا تهیه قبض از سایر استانها مجوزی نداشته و در سایر مراحل بعدی وکنترلی نقل و انتقال فرد را دچار مشکل می نماید.

5-    پس از انجام مراحل سیستمی و ارسال پیامک برای افراد،  مراحل بعدی از طریق دفاتر زیارتی مجازی که از فهرست موجود در سامانه انتخاب نموده است، پیگیری و نهایی میگردد.

6-    حضور همزمان انتقال گیرنده و دهنده بهمراه اصل مدارک (اصل شناسنامه، کارت ملی و قبض ودیعه‌گذاری) جهت انجام تشریفات انتقال از قبیل: تکمیل برگه درخواست و تنظیم تفاهم نامه و ... الزامی است.

7-    با توجه به فرآیند نقل و انتقال قبوض ودیعه‌گذاری حج تمتع و روان‌سازی کلیه مراحل آن و وجود دفاتر زیارتی در شهر وشهرستان محل سکونت افراد، این دفاتر بعنوان امین و مشاور هموطنان عزیز در امور نقل وانتقال قبوض، آماده ارائه خدمات لازم به هموطنان دراسرع وقت درچارچوب ضوابط ابلاغی خواهند بود.

8-    به متقاضیان تأکید می‌شود غیر از سامانه فوق و نیز دفاتر مجاز زیارتی از مراجعه به مراکز و افراد واسطه و سودجو که خارج از فرآیند تعریف شده فعالیت می‌نمایند جداً پرهیز کنند و هرگونه درخواست را تنها از سامانه فوق و سپس از طریق دفتر زیارتی  که انتخاب و تعیین میکنند ، پیگیری نمایند.

9-     هرگونه هماهنگی، توافق و حتی تنظیم وکالت‌نامه‌ درخصوص انتقال قبوض خارج از رویه فوق و دستورالعمل‌های جاری سازمان حج و زیارت، هیچ تضمینی در پذیرش و تأیید روند انتقال قبوض را بدنبال نداشته و به لحاظ ماهیتی نیز قابل ابطال بوده و توسط این سازمان قابل پیگیری نخواهد بود ، ضمن آنکه مشکلات عدیده‌ای را به انحای مختلف می‌تواند برای هریک از متقاضیان بعداً به دنبال داشته باشد.

10- هرگونه تغییری در روند نقل و انتقال قبوض ودیعه‌گذاری حج تمتع در قالب اطلاعیه‌های سازمان حج و زیارت، از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی این سازمان و نیز پرتال های استانی و دیگر رسانه ها اعلام خواهد شد.